Tandhygienist behandling

Till tandhygienisten går man för att dels få tänderna putsade och för att få information om hur på bästa sätt hålla rent i munnen för att undvika att få tandlossning eller nya hål i tänderna.

I de fall man har parodontit (tandlossning) behandlas den i första hand av tandhygienisten. Svårare fall behandlas av de mycket duktiga specialister vi samarbetat med under lång tid.

I många fall räcker det med ett besök hos tandhygienisten. Hon tar då bort tandsten och putsar noggrannt rent dina tänder. Missfärgningar från kaffe, thé och rödvin etc avlägsnas effektivt med en saltspray som kallas airflow. Hon undersöker också om du har några tandköttsfickor. Normalt i ett friskt tandkött har vi fickor som är från 1–4 mm djupa. Du får också information om hur du skall sköta dina tänder på bästa sätt. Ett besök hos tandhygenisten om du inte har några större besvär eller väldigt mycket missfärgningar och tandsten brukar ta mellan 30 och 60 minuter. Det brukar kännas mycket rent och fräscht efteråt och är en bra investering i din munhälsa.
Gullvivan Dental AB    |   Vattugatan 1 - 69231 Kumla     |    019 - 575569    |    info@gullvivandental.se